BEN JÁ MÍNA a rodinné album (říjen 2018)

Ben s Mínou jsou na návštěvě u dědečka a na půdě jeho domu
najdou prastaré album. V albu je na fotkách pradědeček, který býval kočí. Zrovna v rozhlasu běží pořad ke 100 letému výročí založení Československa. Ben, Mína a ostatní děti chtějí odnést album z půdy dolů, ale vysypou se jim fotografie a poztrácí se až do jednotlivých rubrik tohoto čísla, kde ukazují, co život kočího před sto lety obnášel. Rodinné album přináší rodokmen Bena a i vy můžete pomocí dokreslování či koláže znázornit ten váš.
Podle názvu následující rubriky Na venkově se náš kočí dostává na venkov, kde děti zkoumají, co lidé v té době pěstovali a sbírali?
V rubrice Začátek velkého pokroku kočí vzpomíná na své dětství, zkuste si podle návodu vyrobit vlastní káču!
Co lidé jedli a jak vyráběli nejběžnější potraviny zjistíte v rubrice S rodinou u stolu. V Hračkách naší prababičky veze kočí spoustu dárků. S čím si hrál kočí, když byl jako vy?
Kočí se ocitl také Na svatbě, kde viděl spousty zvyků. Poznal také vozembouch, který si můžete podle návodu vyrobit i vy doma. V další rubrice se vydáme na Výstavu Naše město, kde vidíme, jak se města za sto let proměnila.
V tomto čísle se vám mezi benjamínky představí Medvíďata z Teplice nad Metují. Podívejte se, jak vypadal jejich oddíl za dob Tomáše G. Masaryka a jak vypadá teď.
Ve Vystřihovánce na vás čeká vůz kočího a věci, které v jednotlivých rubrikách vezl.

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína a rodinné album i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/