BEN JÁ MÍNA v galerii (duben 2018)

Ben a Mína s vedoucí Jankou a jejich skupinou benjamínků se v tomto čísle vypraví do Národní galerie v Praze. Každá rubrika tohoto čísla představuje jednoho českého umělce a jeho dílo. Zkuste si na ně zahrát i vy a inspirujte se tím, jak umělci tvořili. Toto číslo vzniklo právě ve spolupráci s Národní galerií v Praze.

V rubrice Kde se mění barvy poznáte díla Antonína Hudečka a je plná barev a zkoumání barevnosti. Obrazy v pohybu se věnují pokusům s pohybem a přibližují obrazy Františka Kupky. Tvoření podle Huga Demartiniho poznáme v rubrice Galerie pod širým nebem. S Magií věcí a receptů plných dobrot se seznámíme v práci Adrieny Šimotové. Náhodná setkání a hudbu potkáme v rubrice připravené podle díla Zdeňka Sýkory a k tvoření Deníků z cest nás inspiruje práce Zdeňka Rykra.

V čísle nechybí ani fotopředstavovačka, kde se seznámíme s družinou Skřítků z Tvarožné. A na závěr také hra Bludiště v Galerii. Podaří se Benovi a Míně dostat až zpátky k východu?

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína v Galerii i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/