BEN JÁ MÍNA v říši hmyzu (duben 2019)

V jarním čísle Ben, Mína, jejich kamarádi ze skupiny benjamínků a vedoucí Janka jsou společně Na výletě. Příroda se už plně probouzí a všude se hemží plno hmyzu. „Co mi to leze po ruce?“, diví se jedna z holčiček. Děti se stávají Na chvíli entomologem a zkoumají druhy hmyzu, které znají: slunéčko sedmitečné nebo motýli. Také ale potkávají ty, které znají jen od pohledu, ale jejich jména jsou jim podivná: ruměnice pospolná. A také je čeká překvapení v podobě neznámého hmyzu, jako např. rybenka domácí.

Vyzkouší si také Sladké vábení pro mravence a prozkoumají krásně zbarvenou Motýlí louku. Děti čeká Hmyzí svačina a Cvrk crk cvrkot v podobě námluv kobylek. Na konec si zahrají spoustu venkovních her a zjistí, Co se skrývá pod kamenem?

V tomto čísle vás opět čeká krásná vystřihovánka střevlíka a můry. Mezi další skupinou benjamínků se představí Hrošíci a Chobotničky z Mutěnic. A na závěr je připravena hra Dáma Beruška.

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína v říši hmyzu i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/