BEN JÁ MÍNA a vysoké hory (prosinec 2019)

Letošní prosincové číslo přináší vhled do světa hor, velehor a horolezců. Příběh začíná tím, že Mína přinese na schůzku časopis, ve kterém najde rozhovor s horolezcem Reinholdem Messnerem. Mína se zasní a představuje si, jaké by to bylo být jako horolezkyně – silná, statečná a odvážná, zdolávat vysoké hory. Ostatní děti mají mnoho otázek: Kdo to je Messner? Co udělal? Kde byl? Kde jsou tak velké hory? To jsou Krkonoše? Společně s ostatními časopis otevřou a prohlížejí si ho. Tak pojďte s nimi a vydejte se po stránkách našeho časopisu až na vrcholky hor.

Vyzkoušíme si výzvy pro silné horolezce. V rubrice Příroda Společně pod horami si připomenete, co všechno je třeba na výlet sbalit. V rubrice Pokusy prozkoumáme, co je to Velká nadmořská výška. Jak přečkat zimu se dozvíte v následující tvořící rubrice. V rubrice Kuchařka pod názvem Dobrota na výšlap si vyrobíte zdravou sladkost. Hudebně dramatická rubrika Odvaha je cestou, jak název napovídá, zpracovává téma odvahy, které je platné nejen pro horolezce. V Místě, kde žiji se vypravíte až Na vrcholky hor a ve Fotopředstavovačce se vám ukáží Ostří hoši z Olomouce. Nechybí opět ani vystřihovánka a pracovní list, kde tentokrát najdete horolezce v pohybu! A v Deskovce si na závěr můžete zdolat až Tři osmitisícovky!

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína a vysoké hory i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/