Ben já Mína a nová klubovna (říjen 2020)

Benjamínci se po létě opět scházejí. Přicházejí do klubovny na novém místě a povídají si o tom, jaké to tam asi bude. Klubovna je poblíž větší silnice, naproti je pošta, za několika ulicemi prosvítá veliký park a za ním les. Když benjamínci dorazí do klubovny, vidí, že je poloprázdná. Vedoucí Janka dětem říká, že si ji mohou společně vybavit a vymyslet, co kde potřebují. Benjamínci Jance pomohou sestavit a rozmístit nábytek, jsou nadšení, že se mohou zapojit, a vykřikují, co kdo potřebuje – Já chci veliké křesílko! Já autodráhu! Já stupínek do kuchyňky, abychom tam mohli vařit! A já zase akvárko!

Děti se tak mohou samy stát architekty a designéry a vyzkoušet si, s čím vším si musíme poradit, když chceme zařídit nový prostor na hraní, tvoření a další příjemné společné chvíle. V každé rubrice se děti mohou také dozvědět, jaký nábytek a vybavení odkud pochází, z jakého materiálu jsou předměty vyrobené, kde se co vyrábí nebo kupuje.

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína a nová klubovna i některá další starší čísla si můžete jednotlivě. Více informací získáte na: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/