BEN JÁ MÍNA a ukrytá princezna (prosinec 2018)

Toto zimní číslo se celé odehrává na hradě. Ben a Mína společně s ostatními benjamínky pomáhají princi najít princeznu, pro kterou má vánoční dárek. Najít ji, není úplně lehké. Princezna je v každé rubrice dobře schovaná. Zkuste potrénovat oči a pokuste se ji najít.

V první rubrice Kde je princezna? prozkoumáme, jak princezna vlastně vypadá. Dále se ocitneme Se zvířaty na královském nádvoří a zjistíme, jakými dobrotami jim můžeme zimu zpříjemnit. V další rubrice uvidíme, jak se vojáci cvičí k Obraně hradu, aby byl hrad v bezpečí a nikdo neukradl například Hradní poklad, který si můžeme vytvořit na dalších stránkách. V hradní kuchyni a v jídelním sále to bude jistě báječně vonět vánočním pudinkem a protože na hrad dorazili kejklíři, uvidíme i Vánoční příběh.

V rubrice Bylo nebylo, stál jeden hrad a jeden dům … prozkoumáme, jak běžné každodenní činnosti probíhaly na hradě a jak v současné domě u nás doma. Nakonec se nám představí Žížaly z Teplic, které prozradí, z jakých materiálů stavěli své hrady.

Ve Vystřihovánce nebude chybět hrad, s princem i princeznou a v deskovce princ snad princezně konečně doručí slibovaný dárek!

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína a ukrytá princezna i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/