Ben Já Mína V Zoo (duben 2020)

V jarním dubnovém čísle se Ben, Mína a jejich kamarádi benjamínci spolu s vedoucí Jankou vydávají na Výpravu do do zoologické zahrady. V každé rubrice časopisu děti navštíví jeden kontinent a seznamují se se zvířaty, která se na jednotlivých světadílech vyskytují. Rádi jsme mezi zvířaty představili především taková, která se řadí mezi ohrožené druhy.

Děti ucítily Vůně Asie a v první rubrice vpluly do barevného světa koření, se kterým lze krásně malovat. Se Symbolem Ameriky orlem bělohlavým prozkoumaly, jak fungují horké vzdušené proudy a U protinožců našly tip na tvoření různých zvířat. Salsa na talíři a další kontinent, tentokrát v Jižní Americe. Děti si uvaří typické jídlo pro tento kraj. Zastaví se také Na skok v Africe a navštíví gorilí tlupu. A nakonec, když jsou Doma v Evropě, podívají se společně na nebe a dozví se něco nového nejen o dravcích.

Mezi benjamínky se představí Lvíčata z Paseky. V pracovním listě čeká děti poslední výlet do studených oblastí Antarktidy a Arktidy. Ve vystřihovánce si vyrobí vlastní zoo a na závěr se v deskovce vydají na Záchranu Koalů.

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína V Zoo i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/