BEN JÁ MÍNA čím chci být (únor 2020)

Vedoucí Janka přichází na schůzku a děti se jí ptají, odkud jde. Janka pracuje jako lékařka na LDN. Vypráví dětem o své práci a ptá se jich, co by chtěly v budoucnu dělat ony. Z toho vznikne nápad, že se společně projdou po městě a budou sledovat, co kdo dělá a jaká různá povolání mohou během procházky vidět. Jednotlivé rubriky pak jednotlivá povolání přibližují.

V parku, který děti navštíví hned na další stránce, poznávají přírodu. Je ještě mrazivo, a tak děti zkouší vytvořit závěsné ledové ozdoby. Ve Výzkumné laboratoři zjistí, jak na barevnou pěnovou bombu. Dále poznají, kdo pomáhá, když se v kostele Něco hezkého pokazí. Čeká je také návštěva V kavárně, kterou provozují Kuchařky bez domova, kde zjistí, jak upéct moc dobrý Ořechový dezert s drobenkou. Tatínek jednoho z benjamínků představí, jaké je heslo Žijme s divadlem, a skrz různá další povolání děti na náměstí uvidí, kdo všechno se stará o příjemný Život ve městě. A na závěr vás opět čeká fotopředstavovačka, kde se seznámíte s Ještěrkami z Velké Bystřice!

Nechybí ani pracovní list, který vám pomůže stát se Redaktory časopisu a místo vystřihovánky tentokrát najdete Pexeso plné povolání!

Metodika k tomu číslu je zdarma ke stažení na: https://benjamina.skaut.cz/metodiky-k-casopisu/

Ben Já Mína Čím chci být i některá další starší čísla si můžete zakoupit v těchto prodejnách: https://benjamina.skaut.cz/prodejny/